17.09.2008

Porto - Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin bu seneki Şampiyonlar Ligi serüveni bugün Drago stadında başlayacak. Geçen seneki çeyrek final ardından çok istekli ve aç şekilde giriyor Fenerbahçe yeni sezona ama aynı oranda umutlu değil geride kalan Lig maçlarına bakıldığında. Şu ana kadar açıklanmış net bir kadro yok, çeşitli mevkilerde belirsizlikler var, Uğur Boral oynayacak mı, Josico - Emre durumu. Ağırlıklı görüş şu şekilde; Volkan, Gökhan, Lugano, Edu, Carlos, Kazım, Josico, Maldonado, Emreö Alex Guzia. Benim beklentilerimde bu yönde, ancak bu kadro sahaya nasıl yayılacak o da muallakta. Emre'nin sol açıkta ne performans göstereceği meçhul. Şöyle düşünebiliriz Emre daha içte Kazım daha önde ve içte serbest. Yani bir nevi 4-3-2-1, bu sayede iki hücumcu bek Gökhan ve Carlos'un da önleri açılmış olur. Carlos demişken son günlerin popüler konusu Carlos'un eksiklerini sol stoper Yasin'in çok iyi kapatması gerekiyor Emre ile birlikte. Uğur bunları hiç yapamadı şu ana kadar, Wederson'un eksikliği bu açıdan çok yaraladı Fenerbahçe'yi. Bu şekilde bir anlayışla hızlı işleyen Porto'yu ortada tutup insanüstü varlık Alex ve herkesin bu maçın adamı oalrak gösterdiği ama benim kararsız olduğum Güiza bitirici en azından oyunu denge tutucu hareketleri yapabilirler.

(resim www.milliyet.com.tr'den alıntıdır)

Porto çok güç kaybetti geyiği bir yandan da alabildiğine doğru üç kritik topçu; Bosingwa Chelsea'ye, Asuncao Atletico Madrid'e ve takımın en önemli gücü Qurasema İnter'e transfer oldu. Bunlara karşılık üstteki fotoğrafta Alex'in yanında gördüğünüz, Benfica'dan transfer Uruguay'lı 10 numara Rodriguez takımı sürükleyen adam olacak.

Drago stadı Şükrü Saraçoğlu ile kapasite açısından benzeşiyor, 52.000 kişi ve maçta bu koltuklarının tamamının dolması bekleniyor.

Bir diğer muhabbet konusu da Porto'nun yedi senedir Avrupa'da ilk maçını kazanamaması. Blog'daki ankette şu anda muhtemel beraberlik ve Porto galibiyeti gözüküyor, ki takımlarımızın hızlı ve seri takımlar karşısındaki aczi düşünülünce normal tahmin Porto galibiyeti iyimser beraberlik gözüküyor. Benim fikrim yukardaki kurguyla orta sahayı tutarsa Fenerbahçe beraberliği ve değerli bir puanı alır. Aksi durumda bu grup geçen sene ki Inter, PSV gibi yavaş takımların grubu gibi değil...

0 yorum: