27.05.2009

Galatasaray & Transfer Sezonu

Kendimce ihtiyac duydugumuz mevkilere hangi transferleri yapabiliriz diye kucuk bir arastirma yaptim. Seneye Avrupada oynayip oynamayacagimiz, yapacagimiz transferleri mutlaka etkileyecektir. Eger 4.cu olursak 2.ci on elemeden katilacagiz ve bu maclarin tarihi 16-27 Temmuz olacak. Bu sene kurulan Avrupa liginden elde edilen gelirler Sampiyonlar ligi kadar olmasada Tv yayin gelirlerinin ve reklamlarin artik Uefa tarafindan kontrol edilmesinden dolayi gelirlerini 4'e 5'e katlamasi bekleniyor. Ornek vermek gerekirse gecen seneki sistemde CL liginde oynayan takimlar 468 milyon pound gelir elde ederken Uefa kupasinda oynayan takimlarin paylastigi para sadece 32 milyon pound idi.

Takasda kullanabilecek futbolcularimiz: Ferdi, Volkan Yaman, Mehmet Guven, Umit Karan, Nonda, Aydin (Kiralik), Necati, Aykut (Kiralik),Orkun.

Transfere ihtiyacimiz olan mevkiler:
Kaleci + Yedek Kaleci
Sag Bek
Stoper
Defansif Orta Saha
Forvet

Kaleci:

Carlos Cameni (Espanyol- Yas: 25)
Sozlesme bitis tarihi : 31 mayis 2009
Illede bonservisi elinde bir kaleci almak istiyorsak daha genc ve daha iyi bir kaleci olan Cameni'yi almamiz lazim. Kamerun Milli takimin kalecisi olan Cameni, Volkan Demirel'in degajla atacagi yere eli ile pas atabilir. Su an Afrikan'in en iyi kalecisi olan Cameni'yi kacirmamiz lazim.

Ufuk Ceylan (Manisa Yas: 23 )
Sozlesme bitis tarihi : 31 Mayis 2010
Cok sansiz sakatliklar yasadi. 1.95 boyunda, muthis refleksleri olan bir kaleci. Yabanci kaleci alinacaksa arkasina Ufuk Ceylan'i alip Orkun'u gonderirim. Aykut'u bir 1.ci lig takimina kiraya verelim oynasin 34 mac gostersin kendini.

Defans:

Blica (Sivas- Yas:30)
Servet ile cok iyi bir ikili olurlardi ama Fenerbace'nin Blica'yi transfer edecegini dusunuyorum.

Orhan Sam (Hacettepe - Yas: 23 )
Sozlesme bitis tarihi : 31 mayis 2009
Hem stoper hem sag bek olarak oynayabiliyor. Sivas'in su ara cokda formsuz olan Abdulrahman icin ucuk paralar isteyecegini dusunursek sozlesmesi bu sene sonu biten Orhan Sam'i kacirmamiz lazim.

Ismail Koybasi (Gaziantep Yas:19 )
Sozlesme bitis tarihi :31 Mayis 2012
Bir orta saha oyuncusu olmasina ragmen bu sene sol bek olarak oynadi ve cok basarili oldu. Defansini ve fizigini biraz gelistirirse muthis bir sol bek olur.

Giourkas Seitaridis (Atletico Madrid- Yas: 28)
Her sene gundemize gelen Seitaridis, yaklasik 10-15 gun once Atletico Madrid tarafindan kadro disi birakildi. Bu kadar kaliteli bir sag beki, buyuk bir bonservis parasi vermeden cok rahat alabiliriz.

Andreas Beck (1899 Hoffenheim- Yas:22)
Almanya Umit Milli takimin sag beki idi, A milli takimina secildi. Alinmasi cok zor ama alinirsa kaca aldiysak 2 katini satabilecegimiz bir futbolcu. Gercek yeri sag bek ama ayni zamanda her iki ayaginida kullanabildigi icin sol bek olarakda oynayabiliyor. Kullandigi hatti TEM otobanina cevirip nefis ortalar kesiyor.

Orta Saha:

Sezer Ozturk (Manisa Yas: 24 )
Sozlesme bitis tarihi : 31 mayis 2010
1985 dogumlu orta saha oyuncusu. Klasik bir kosmayan 10 numara kesinlikle degil. Bana Deco'nun Porto'da ilk parladigi yillardaki halini animsatiyor. 2006 yilinda Nurnberg'den Vestel'e geldi. Alisma devresini atlatti bu sene orta sahada oynamasina ragmen 17 golu var. (14 lig, 3 kupa) Lincoln'un durumu ortada. Sacma sapan adamlar pesinde kosacagimiza 31 mayis 2010'da sozlesmesi biten Sezer'i mutlaka transfer etmeliyiz.

Demy de Zeeuw (AZ Yas: 26 )
Az Alkmaar'ín kilit adamlarindan biri on libero oynuyor. Hollanda Milli takiminda da zaman zaman forma giyen de Zeeuw en az Aurelio kadar iyi bir on libero. Mehmet Topal cok iyi bir kesici ama topu kaptiktan sonra verdigi paslarda sorun yasiyor. Yaninda De Zeeuw gibi biri oynarsa verimi cok daha fazla artar. Fenerbahce ile oynadiklari macda Kadikoy'de golu var.

Alou Diarra (Bordeaux Yas: 28 )

2005 senesinde almayi denedik paramiz yetmedi Lyon'a gitti. Lyon da 1 sene oynadiktan sonra Bordo transfer etti. Fransa milli takiminda Vieara'nin yedegi olan Diarra'yi Bordo deplasmanina gittigimizde canli gozle seyrettim ve keske bizde oynasa dedim. Bordo maclarini hatirlayanlar icin 4 numarayi giyiyor. Dayanikli ve guclu bir fizige sahip. Boyu uzun olmasina ragmen teknigi bizim tum defansif orta saha oyuncularimizdan daha iyi oldugunu dusunuyorum.

Murat Ceylan (Gaziantep - Yas: 21 )
Sozlesme bitis tarihi : 31 mayis 2010

Turkiye'nín yeni Okan Buruk'u. Bitmeyen enerjisi ile tum mac kosabilecek bir on libero. Ucuk fiyatlar istenmez ise takas ile alabilecegimiz bir futbolcu.

Mustafa Sarp (Bursaspor - Yas: 29 )
Sozlesme bitis tarihi : 31 Mayis 2009
29 yasinda on libero mevkiginde oynuyor. Istanbul dogumlu ve cok duzgun bir karekterli bir oyuncu. Yeni Ayhanimiz olabilir. Sezon basi 4-5 gol atan (ilk yaridaki macda bize 1.ci golu Mustafa atti) Mustafa Sarp'in sozlesmesi sezon sonu bitiyor. Mutlaka almamiz lazim.

Forvet:

Marc Janko (Red Bull Salzburg- Yas: 26)
Sozlesme bitis tarihi : 31 Mayis 2013
Baros'un yanina pivot santfor almak istiyorsak, Kuranyi veya Gomis'i alamayacagimiza gore 72 macda 55 gol atan (Bu sezon 5 macda hat trick yapti) Jankoýu almayi denemeliyiz.

Ozguncan Ozcan
Bu sezon kiralik olarak gittigi Sakarya'da 17 gol atti. Kesinlikle hazirlik kampina goturulmeli ve bir sans verilmeli.

Mustafa Pektemek (Genclerbirligi Yas: 21 )
Sozlesme bitis tarihi : 31 Mayis 2013

Cok atletik ve gol vuruslari henuz tecrubesiz olmasina ragmen cok iyi olan bir forvet. Bu sezon devamli ilk 11 oynamamasina ragmen ligde 8 golu var.

Pierre Gignac (Toulouse- Yas: 24)

Toulouse'da bu sezon ilk oynamaya basladi ve kimsenin beklemedigi bir patlama yapti. Su an 21 gol ile Fransa gol krali olan Gignac, her iki kanatdada oynayabilen ve forvet oyuncusu olmasina ragmen cok iyi frikik kullanabilen bir oyuncu.

2 yorum:

LeoN dedi ki...

Harika bir blog oluşturmuşsunuz , tebrikler öncelikle...
Bence Gs bonservissiz transferlerle ilgilenmeli . Bu bağlamda Janko veya Beck gibi klas adamlar harici özellikle yurtiçi transferde bonservissiz adamları almalıyız.
Transfermarkt'tan bakarsan veya bugünkü fanatik gazetesine kontratı biten oyuncular listesi.4 isim seçtim bu bonservissiz oyunculardan :
1-) Orhan Şam (dc,dr)
2-) Bekir İrtegün (dc,dl)
3-) Serkan Balcı (wbr, mr)
4-) Souleymane Youla (fc)--> Youla henüz 26 yaşında , hızlı, bitirici,teknik kapasitesi iyi bir oyuncu.Bizim yürüyerek oynayan Nonda'dan kat kat iyi kanaatimce.Bizimle oynadığı maçlarda da defansımızı nasıl maymun etmişti kendisi.26 yaşında olduğu için piyasası da olur ileride . Bjk'nin artığı diyerek bakmamak lazım diye düşünüyorum.

Bu yazdığım isimlerle ilgili fikrini belirtirsen sevinirim.
Saygılar

SK dedi ki...

Sevgili Leon,

Guzel dileklerin icin tesekkurler.

Orhan Sam'i zaten listeye yazmis idim.
Bekir Fenerbahce anlastigi icin gundeme bile almadim:) (Aynen Emre Gungor gibi basarili olacagini dusunuyorum)
Serkan Balci yerin bana gore cok daha faydali olacagini dusundugum Mustafa Sarp'i transfer ettik. Mac sonu konusmalarinda Turkiye'nin en iyilerinden biri oldugunu dusunuyorum.
Youla tipik bir Anadolu takimi forveti oldugunu dusunuyorum. Buyuk takimlarda is yapmasi cok zor cunku kapanan takimlara karsi en buyuk ozelligi olan hizini kullanmasi imkansiz hale geliyor. Zaten elimizde kendisinden bile hizli bu sene hic randiman alamadigimiz Serkan Calik var. Bursaspor'un yerinde olsam Sercan'i iyi bir paraya satip Youla +2-3 transfer yapardim.
Janko'yu Celtic almak uzere imis, Oliveiara gibi adamlarin pesinde kosmamiz yanlis oldugunu dusunuyorum.
SK