14.01.2010

Lucas Neill ve Galatasaray??


Sezon başındaki yoğun transfer söylentileri sırasında, Lucas Neill'in Galatasaray'ın defanstaki oyuncu ihtiyacını ne kadar karşılayabileceği ve takıma nasıl bir hava getirebileceği ile ilgili bir yazı yazmıştım. (Link için tıklayın) Geçtiğimiz sezonlardan kalan hışımla Sabri’nin oyun zekasına biraz yüklenmişim. Bu sezon, takımın en iyilerinden biri olarak beni -birçoğumuzu olduğu gibi- utandırmaya devam ediyor.

Neill, kağıt üzerinde mükemmele yakın bir transfer. Ancak Meira hakkında da aynı şeyler düşünülüyordu. O yüzden biraz temkinli, hatta klasik Türk futbol seyircisi şüpheciliği ile yaklaşmak gerek.

Birçoğu şimdiden cevaplanması zor olsa da, aklıma gelen birkaç soru:

- Kendisi gibi savunmada liderliği eline almayı seven Servet ile karakter uyumu/uyumsuzluğu ne derece olur?
- Everton, sezon başında aldığı oyuncuyu, sadece 800bin Euro kazanabilmek için mi Galatasaray’a sattı; ki bu sezon bildiğim kadarıyla 11 maçta oynamış, yabana atılacak bir sayı değil? Belki İngiltere ligini takip eden Kieran bu konuda bizi aydınlatabilir.
- Eski yazıda bahsettiğim gibi Kewell, yeni ekürisininin varlığından ötürü performansını daha da yukarı taşıyabilecek mi? Hatta sözleşmesini uzatmak için bir neden olabilecek mi?
- Ön liberolar da dahil agresiflikten uzak GS defans kurgusunu Lugano misali sertleştirebilecek bir yapıda olmasına rağmen, topu oyuna sokmada sorun çeken savunmanın bu zaafını giderebilecek mi?

Bunun dışında takıma uyum sağlaması durumunda, taraftarla arasında özel bir bağ yaratabilecek tarzda bir oyuncu. Nitekim, Galatasaray seyircisi, 'cengaver' özellikleri bulunan oyuncuları her zaman sevmiştir (Bülent Korkmaz, Tomas, Servet, Batista...) Tabii, söylendiği gibi para sevdalısı bir yapısı yoksa; ve yıldızı barışmayan futbolcuları yerin dibine sokmaya meraklı medya ile arasını bozmazsa...

0 yorum: