20.03.2010

Basında Yeni Bir Trend: Yönetici Transferleri



Adnan Öztürk'ün kendinden menkul hamlesi ile futbol basınımız yeni bir haber alanına sahip oldu, hayırlı uğurlu olsun. Artık yönetici transferleri ile ilgili asparagas haberleri basınımızda görmeye başlarız. Hem futbolcu transferlerine göre çok daha karlı bir alan; takdir edersiniz ki futbolcu transferleri sadece sınırlı zamanlarda yapılabiliyor, halbuki yönetici transferi 7-24 yapılabilir. Fanatik'in başlığı bile bu durumu anlatmaya yeter aslında. (Bkz. Yüzyılın Transferi)

Bu arada "Peter Kenyon transferi" ile ilgili ne İngiliz basınından ne de Dünya Futbol medyasından bir habere rastladım. Bütün linkler Türkçe web siteleri ve bloglardan çıkıyor. İlginç bir durum çünkü Kenyon İngiliz futbolunun yönetici olup da belli popülerliğe ulaşmış ender isimlerinden biri. Böylesine iddialı bir transferi, tabloid düzeyde bile olsa İngiliz basını kaçırmaz diye düşünüyorum.

Gerçi seçim öncesi bol keseden vaatler vermek bu ülkenin artık bir klasiği ama olsun Sayın Öztürk kendi alanında bu çıtayı biraz daha yükseltmiş oldu. Buradan Yıldırım Başkan'a da seslenmek isterim: Sayın Başkanım, bakın bu hamleye sessiz kalmayın, size de ex-fenerbahçe yöneticisini Beşiktaşımıza transfer etmek yakışır. Mesela Sadettin Saran'a ne dersiniz, hem Hülya Ablamızdan dolayı artık yarı Beşiktaşlı da sayılır...

0 yorum: