2.06.2009

Christoph Daum ile yeniden mi?


Köln kulübü başkanı da az önce ajanslara düşen haberlerde Daum'un Fenerbahçe'ye transferini doğruladı. Şahsen imzaları atılırken görmeden bu trasnferlere inanmayan biri olmama rağmen bu haberi sevinçle karşılıyorum. Bu arada Daum anketimizi de ekledik... Daum'un istatistikleri de ilginç:

Fenerbahçe'nin takip ettiğim son 25 senesindeki yükseliteki birincil aktörü Aziz Yıldırım iken. Sportif başarıda somut adımlar Daum sayesinde atıldı. Camiada çok farklı karşıt görüşler de var ancak ben Şampiyonlar Ligi çeyrek finalini bile gönül rahatlığıyla Daum ile açıklarım.

Fenerbahçe'nin karakteri ile ilgi sezon içinde şöyle yazmıştım Daum ve Kaybolan Takım Kültürü.
Hala da bu görüşümü savunuyorum. Bu sebeple görüşüm Yönetimin önceikle bu kadar çabuk harekete geçmesi ve Daum ismine karar vermesi belki de birşeylerin eskiye dönme yolunda olduğuna dair umut verdi bana...

Daum gelirken yanında çok büyük iki artı getiriyor kendi haricinde Koch ve akıllıca fiyat/fayda oranı yüksek transferler...

Lig Performansında Daum'u son iki çalıştırıcımızla karşılaştırdığımızda şu tabloyu görüyoruz...

Galibiyet yüzdeleri:
Daum %72.5
Zico % 61.8
Aragones % 52.9

Maç Başına Atılan/Yenilen Gol:
Daum 2.44/0.97
Zico 2.01/1.00
Aragones 1.76/1.06


2 yorum:

Volkan dedi ki...

Daum'u özlemiştik, acaba gazi üniformasını da yanında getirecek mi, üzerinde gazi logosu olmayan bir daum düşünemiyorum.

Kerem dedi ki...

Eger dogruysa uzun zamandir Fenerbahce hakkinda duydugum en guzel haber. Daum gittigi her yerde basarili olmus Turkiye'yi bilen bir hoca.