9.08.2009

FC Sion Hakkında İçeriden Şok Bilgiler - Bir Çivili Krampon Röportajı


Sion kenti, İsviçre'nin Frankofon ağırlıklı kantonlarından Valais'in başkenti... Kaderin bir cilvesi de diyebilirsiniz, Amerika'daki yakın dostlarımdan Matthias'in ailesi de bu kantondan geliyor. Hatta parmağında gösterişle ve gururla taşıdığı kendi klanını simgeleyen arma işlemeli devasa bir yüzüğü bile var. Her ne kadar kendisi bu kantonun Almanca konuşulan bir yöresinden gelsede, Matthias Sion takımını hemen benimseyip bu maçla ilgilenmeye başladı. Ben de bunun üzerine heyecanlanıp kendisine Civili Krampon okuyuları için özel bir ropörtaj yapmak istediğimi söyledim. O da sağolsun hemen kabul etti.

Matthias'la olaylı Türkiye- İsviçre Maçından sonra tanışmıştık. Daha sonra beraber geçen seneki 2-1 lik maçı seyretmişliğimiz de vardır. Aklı başında evli barkli bir adamdır. Fakat malesef kendisinin futbolla alakası çok az olduğu için röportajımda pek de doyurucu cevaplar alamadım. En sonunda herhalde sorularımla biraz kendisini sıkıştırdığımdan olacak, tepesi attı ve ropörtajımız sona erdi. Yine de Sion takımı hakkında yerel bilgi teşkil edecek mini ropörtajımı burada yayınlamaya karar verdim. Röportajı İngilizce orijinalinden çevirdim fakat bazı kısımları okuyucunun genel ahlakına olumsuz etkiler yapabileceği için benim tarafımdan tekrar düzenlendi. Keyifle okuyunuz:

Juoppo: Fenerbahçe Sion'la eşleşti. Yine bir Türkiye İsviçre Kapışması. Ne diyosun?

Matthias: Aa ne zamanmış? Bu arada maç sonunda biraz utanacağım sanırım. Sion benim ailemin geldiği kantonun takımı.

Juoppo: 20-27 Ağustos tarihlerinde. Üzgünüm ama maçtan sonra bizim taraftarlar sizin kantondaki bütün bebekleri yiyecek.

Matthias: Benim yeni doğmuş yeğenim orada yaşıyor seni barbar!

Juoppo: Öhm. Merak etme söylerim ona bir şey yapmazlar. Okuyucularımız FC Sion'u merak ediyor. Bize içeriden birisi olarak biraz bilgi verebilir misin?

Matthias: Malesef hiç bir bilgim yok. Ama orası gerçekten çok güzel. Bir çok şarap üreticileri var. Bunun yanında tarihi şatolar ve kiliseler de cabası.

Juoppo: Çok güzel. Bunlar bana şimdilik yeter. Okuyucularıma senin takımından cok utandigini. Tanrıdan tek dileğinin Türklerin Valais'i yönetmesi olduğunu söyleyeceğim. Senin için bir mahsuru var mı?

Matthias: Söyle o okuyucularına Sion Fenerbahçe'yi İsviçre'ye geldiğine geleceğine pişman edecek. Tanrı o akşam Fenerbahce'nin yaninda olsun diye dua edebilirsiniz, fakat sizi bizim elimizden O bile kurtaramayacak...

Not: Ne kadar saçma duyulsa da bu konusma gerçektir.

1 yorum:

Volkan dedi ki...

Gazete ve tvlerdeki rakiplerimizi tanıyalım başlıklı bayık haberlere renk kattığın için saol...

Benim bildiğim kadarıyla 50-60 sene kadar o bölgede araplar hüküm sürmüş. Endülüsten gelip, İtalya - Fransa arasında oluşacak güç birliğini engellemek ve dağ yollarına hakim olmak için o bölgedeki geçitleri tutmuşlar.

Bu da Sion'u tanıyalım'a benden ufak bir katkı olsun.