28.11.2009

Rekortmen Bi Fenerbahçe Vardı, Ne Oldu Ona?

Lige rekortmen başlangıç yapan Fenerbahçe, son iki maçında 6 puanı 6 golle kaybetti. Bu haftaki skorlardan sonra, bazılarının oynamadan şampiyon olunmayacağını öğrenmesi lazım. Bu arada ilginç bir durum var; Alex'i oyundan alınamayacak kadar "tabu" mu Fenerbahçe takımında?

Fenerbahçe hakkında yorum yapmaya değecek pek bir şey yoktu sahada. Maçın adamı Cenk İşler'di kanımca. Tecrübeli oyuncu, ligin aktif futbola devam eden en golcü oyuncusu; bu ünvanı boşuna almadığını bugün attığı golle gösterdi. Futbolu bırakınca özleyeceğiz, pek çok takımın kurtarıcısı olmuştu golleriyle.

Gökhan Güleç'in kaçırdığı goller Beşiktaş macerasının niye kısa sürdüğünü bize anlatıyor. Geçen yıllar anlaşılan Gökhan'a çok bir şey katmadı; Cenk'in yarısı kadar bitiriciliğe sahip olsa herhalde maç 6 farkla falan biterdi.

Herkes Moritz'den gol bekliyordu fakat kendisi golden uzaktı bugün, daha çok ortasahada top alışverişini kontrol etmeye çalıştı. İki forvetle çıkmak, Fenerin ortasahasının direncini ciddi miktarda eksiltmiş, takımının en formda oyuncusu Emre de sakat olunca, ortasaha bütün teknik becerisine rağmen Kasımpaşa ortasahasına üstünlük kuramadı. Kasımpaşa forvetleri, özellikle de Cenk sık sık geriye gelip ortasahaya yardım etti. Mutlak ortasaha hakimiyeti kuracağını düşünen Fenerbahçe defans hattı haddinden fazla ileriye çıktı, bu da hızlı Kasımpaşa oyuncularına golleri altın tepside sundu.

"Korku aklı öldürür" lafının Yılmaz Hoca'yı ne kadar etkilendiğinden bahsetmiştik. Anlaşılan Bene Gesserit öğretileri Kasımpaşa'ya yaramış; herkesin ligin en zayıf ekibi olarak gördüğü Kasımpaşa son 4-5 haftadır müthiş bir yükselişe geçti, bunu ikinci yarının ortalarına kadar sürdürürlerse bu sene ligde kalmayı garantilerler.

3 yorum:

SirEvo dedi ki...

Soru: "Rekortmen Bi Fenerbahçe Vardı, Ne Oldu Ona?"

Cevap: Yalan oldu nolcak. :D

Bolat dedi ki...

Rekortmen bir Fenerbahce vardı ne oldu ona yaklaşımı benim cok hosuma gitmedi... Sanki nanik yapar gibi... Sanki Fenerbahce bunlari basarirken birilerinin hakkini yiyerek yapmis gibi... Sanki Fenerbahce bir seyler vaad etmis bu sirada sürekli digerlerini kücümsemis gibi...

İyi bir başlangic yapti rekortmen oldu, simdi ise ciddi bir form düsüklügü yasiyor ve puan kaybediyor... Bu durumda gösterilmesi gereken tavir saniyorum bu olmamali... Volkan bey bu niyetle mi yapti bilemiyorum, ama ortaya çikan görüntü; sanki Fener'in su haline bakip "ahaha noluyor hani rekor üzerine rekor kiriyordunuz simdi ne halldesiniz" deyip bu durumdan duyulan zevkin disavurdugu seklinde.

Bu da oldukca kaygan performanslar sergileyen takimlarimizin görüntüsü bir süre sonra yine tam ters oldugunda birilerinin de cikip hani Fener'in rekolarina laf atmistiniz noldu simdi sampiyon onlar demesini mesru kilar... Bu da cok istenilecek, akli ve makul bir elestiri olmaz kanimca...

Volkan dedi ki...

Öncelikle teşekkür ederim Bolat; bahsettiğin konuyu açıkçası başlığı yazarken düşünmemiştim. Biraz hiciv var tabii, fakat burada asıl komik duruma düşen Fenerbahçe değil, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi birkaç maçta şampiyon yapan kişi ve kuruluşlardır.

Rekorlar başarının bir garantisi olmuyor, daha çok istatistiklerin yüceltilmesi benim gözümde, iyi futbolun anahtarı da olmuyorlar ayrıca.