9.04.2010

Wolfsburg 0 - Fulham 1

Sahadaki İngiliz takımı Alman gibi futbol oynadı, Alman ekibi ise İngilizler gibi oynamaya çalıştı. İlk yarının kısaca özeti bu oldu... Musimovic'in etkisiz kaldığı ilk yarıda, Dzeko-Grafite forvet ikilisine kanatlardan ve uzun paslardan top göndermeye çalışan Wolfsburg, son derece etkisiz bir oyun ortaya koydu. Fulham ise, Duff  sayesinde Wolfsburg beklerini geride tutmayı başardı ve ortadan gelemeyen rakibinin tek atak koridorunu da tıkamış oldu. Rakibinin aksine tek forvet (Zamora) ve onu destekleyen forvet arkası (Gera) ile maça başlayan Hodgson'un bu aldatıcı taktiği işe yaradı. Almanlar kanattan bindirmeler ve yüksek toplar beklerken, ilk pozisyon ortadan ve yerden kısa bir pasla geldi. Zamora o kadar güzel bir gol attı ki, gol olduğundan daha basit göründü. Fakat iki ayağını kullanışı, vücudu ile dönüşü ve sol ayakla vuruşu çok şıktı. Zamora'nın tek suçu, muazzam gollerin atıldığı bir haftada (Gecenin golü Hamburg'un 2. golüydü bence!) turu garantileyen golü çok erken (30. saniye) ve çok basitmiş gibi atmasıydı.

Forvetsiz takım dizilişlerinin tartışıldığı bir futbol gündeminde, hala ikili forvetle oynayan takımlar bulmak ilginç doğrusu... Halbuki, iki forvetle oynayan takımları durdurmanın yolu kolay: golcüyü değil gol pasını verecek olanı tut ve ortasahada kalabalık ol! Kıta Avrupası'nın futbol terbiyesinden geçmiş Hodgson için yapılacak en mantıklı şey buydu ve ilk yarı boyunca buna uydu. Sonuçta da, Wolfsburg Dejagah oyuna girene kadar herhangi bir varlık gösteremedi. (Ofsayt olan gol de ciddi bir pozisyon değildi)


Dejagah'ın girmesi ile çakılı kalan forvet ikilisi (bir pozisyonda birbirleri ile çarpıştılar!) ile etkisiz Musimovic arasına hareket ve yaratıcılık geldi. Bu hareketin bedeli belliydi: arkada boş alanlar bırakma. Fakat Fulham'da tek forvet Zamora'nın bazen ağır kalması, onun bıraktığı yerleri doldurması gereken Gera'nın forvet içgüdüsüne sahip olmaması, kanatlardan gelen pek çok topun kötü değerlendirilmesine sebep oldu.

İkinci yarı, ilk yarıdaki satranç oyununun aksine daha açık ve daha serbest oynandı. Tur için 3 gol atması gereken  Wolfsburg etkili bir kaç pozisyon yakaladı fakat yetmedi. Fulham da boş durmadı, kendine bir kaç pozisyon yarattı. Özellikle maçın son anlarında iki kalede de çizgiden çıkan toplar nefesleri kesti fakat 90 dakika bittiğinde aklımızda iki şey kalmıştı: Hodgson sahiden de denildiği kadar kurt bir hoca, Wolfsburg da Musimovic formda olmadığı zaman sıradan bir Bundesliga ekibi.

0 yorum: