20.10.2009

Almanya Şampiyonu vs. Türkiye Şampiyonu


Sorabilirsiniz, niye benzer bir kıyaslamayı Manchester United maçı öncesi yapmadın diye, doğrudur orada da İngiltere Şampiyonu vs. Türkiye Şampiyonu karşılaşması olmuştu. Fakat United zaten ülkesinde ve kıtasal maçlarda favori bir takım, Wolfsburg - Beşiktaş eşleşmesinde ise, geçen senenin iki kinder sürprizinin, mucizeden realiteye geçme mücadelesi olacak.
Wolfsburg tarihinde ilk kez geçen sezon şampiyon oldu, Beşiktaş ise favori gösterilmediği bir sezonu çifte kupa ile kapadı. İki takım da bu sezon, bir öncekine göre vasat bir performans gösteriyor. Gerçi Wolfsburg 5. sırada olmasına rağmen, Bundesliga'nın şampiyonluk kuralı olan "Ne yaparsan yap, sıralamada Bayern'in üstünde ol" kuralına hala uyuyor (B.Münih 6. sırada).

Maçın akıbeti ne olacak bilmiyorum, açıkçası Wolfsburg maçın favorisi gözükse de, Beşiktaş bu, tutar oradan puan alır, aynı takıma sonra İnönü'de yenilip, sonra da bir galibiyet daha alıp 6 puanla grupta kalmayı başarabilir. Fakat sonuçta, yarınki maç, sadece iki takım arasında olmayacak, 2 lig arasında olacak, kan kaybeden Türkiye Ligi ile gözünü İngiltere ve İspanya'nın ardından 3. büyük lig olmaya dikmiş Alman Ligi arasında olacak. Almanya ile Türkiye arasında son zamanlarda örtülü bir futbol savaşı var; Emperyalist olamamanın acısını hep çeken Almanya, futbolda da yetenekli oyuncu ithal edeceği, eski sömürge, yeni ucuz futbolcu pazarı ülkelere sahip olmadığı için, kendi içindeki "yabancılara", özellikle de Türk kökenli Almanlara yöneldi. Farkındaysanız, Hamit'ten beridir, Almanya'dan üst düzey takımlarda oynayan bir oyuncu milli takımımıza gelmiyor. Mesut Almanya'yı tercih etti, Mesuttan daha da büyük bir kayıp olan Serdar Taşçı var, daha alt takımlardaki oyuncularla beraber 27 Türk kökenli oyuncu Alman Milli Takımları'nda oynuyor. Uzun lafın kısası, Almanya ile sürdürdüğümüz "gurbetçi" savaşını kaybettik, bari ligler arası savaşta onurumuzu kurtaralım.




0 yorum: